Policija

1 — 662 —

: М Суду општине вар. Сараорци:

Чл, 172. финанс. закона за 1927.—28. год. довољно је јасан. Право на државну помоћ у 200 дин. месечно имају деловође само у сиромашним сеоским општинама Србије и Црне Горе. Јасно је, према овоме, да право на ову помоћ немају све општинске деловође у сеоским општинама, већ само они у општинама које су увршћене у ред сиромашних. За категорисање општина у сиромашне и несиромашне надлежан је, по овом истом законском пропису, Мин. Унутр. Дела.

Св. Бр. 3693.

МЕ Суду општине ваганешке (срез гњилански):

У прошлом броју „Полиције“ објашњено је: Ка Ру“ брику Поуке и Обавештења), да су чл. 99. и 116. зак. о непосредном порезу од 1884. г. и данас на снази. |

Св, Бр. 927.

МШ Суду општине Зарошке (срез рачански) :

Избори за Народну Скупштину, обласне и среске скупштине и општинске часнике врше се по сталним бирачким списковима, које општински судови морају предати, у оригиналу, бирачком одбору у очи дана избора, заједно са осталим изборним материјалом. (чл. 1. зак. о бирач. списковима, чл. 161. финанс. зак. за 1927. —28. год. и чл. 55 зак. 0 изборима народ. посланика).

По чл. 83. зак. 9 изборима нар. посланика бирачки одбор дужан је послати, сутра дан по свршеном гласању, свој записник, изборна акта и сталне бирачке спискове Народној Скупштини, где остају док се не изврши верификација посланичких пуномоћства, а потом их Скупштина враћа општинама преко Мин. Унутр. Дела (чл. 90. истог зак.).

"Поводом питања Мин. Правде како бе општински судови вршити исправке сталних бирачких спискова у овом времену, т. ј. у времену од кад су их предали бирачким 401 борима па до повратка из Скупштине, Касациони Суд својом