Policija

— 698 —

извоз ракије из Србије и Црне Горе у остале деловг Краљевине следеће одељке финансијске контроле:

Банатска Паланка, Земун, Ковин, Панчево,. Сремска Митровица, Никинци, Вишеград, Горажде, Фоча, Чајница, Бјељина, Дринача, Зворник, Михгљевићи, Скелане, Сребреница. Шепак, Автовац, Билећа и Требиње. Сем тога надлежни одељак финансијске контроле имаће стално једну патролу у Кленку, преко кога ће се вршити такође извоз ракије из Србије. (06ј. Г. Д. Пореза од 9. јула 1927. год. Бр. 81180)..

РАЗРЕЗ ПОРЕЗА НА ЗЕМЉИШТЕ _

„Усвајам преддог Генералног Директора Катастра и на основу члана 125. тач. 8. закона о непосредном порезу з2» Србију, Јужну Србију и Црну Гору.

Решавам:

1. За све оне отштине за које је разрезан порез на земљиште према извршеном катастру и за које се већ наплата по њему и врши разрезиваће се порез на земљиште и на даље.

9. За све оне општине, за које се готов катастар преда Финансијској Управи пре разреза пореза на земљиште, за ту годину извршиће се разрез пореза на основу катастра и за. ту годину пошто је износ пореза на земљиште срачунат.

3. За све оне општине, за које се катастарски елаборати "предају у току голине, а после извршеног разреза пореза не земљиште за ту годину, ступа катастар на снагу а с њим и разрез пореза на земљиште од 1. јануара наредне године.

4. Катастарски елабораги добијају пуну важност од дана када их по овлашћењу Министра Финансија овери Генерална. Дирекција Катастра.

5. Ново стање пореза на земљиште а на основу катастра, одобраваће Министар Финансија засебним решењем.

6. Катастар се има одржавати у непрекидној сагласности са фактичким стањем преко секције за одржавање катастра, које ће све измене најдаље до 31. марта сваке године достављати финансијским управама ради разреза пореза за ту годину.

7. О извршеном катастру у свакој општини извештаваће-