Policija

бари

До одобрења одлуке одборске од стране Манистра Фи-

нансија извршиће се обрачун према одборској одлуци, а од дана одобрења односно пријема решења, према такси коју је редуцирао Мин. Финансија. Уговор који је општински суд. закључио са закупцем, везан је за један законски услов а то је, ако Мин. Финансија одобри величину ове таксе. Манистар Фанансија није одобрио предложену величину таксе, већ ју је редуцирао на половину, према чему уговор остаје у снази, само му се величина уговорене суме има редуцирати сразмерно одобреној величини таксе. Што се тиче суме прихода предвиђене у опшинском буџету, она се неће моћи реализовати у колико је предвиђена, већ у колико је редуцирана иу тој суми има се показати у годишњем завршном рачуну са образложењем, зашто се није „могла наплатити пуна, која је предвиђена у буџету.

Одговорности рачунополагача у овоме случају не може бити, већ ако би је било, могао би бити одговоран само општински суд, који није сачекао одобрење Мин. Финансија.

(Св. Бр. 2830.

ХХХХ Суду општине војанићске:

1. Пореске рачуне мора да склопи рачунополагач, који

се затекне на положају у времену кад рачуне треба склопити.

_ Са престанком службе једног рачунополагача, престају

и његове службене функције и предајући дужност ново по

стављеном рачунополагачу, он предаје и све књиге и документе

из којих ће нови рачунополагач склопити рачуне, по којима

бив, рачунополагач носи одговорност за све што је по тим

рачунима радио, док од надлежних власти не добије разрешницу по тим рачунима.

2. Чувар шума има да поднесе реферат против слуге; кога је у горосечи ухватио, и који је одговоран за извршену горосечу, а даљим ислеђењем има се утврдити да ли је за ово дело одговоран и газда у смислу чл. 90 зак. о шумама. Од говорност газда за накнаду штете у овим случајевима предвиђена је у чл. 102. истог зак.

Св. Бр. 1654.