Policija

— 972 —

конима, које су судови примењивали у току те године. Крајем прошле године Г. Ковачевић је средио и издао годишњак Касац. Суда и за 1925. год.

Објављивање одлука нашег највишег суда у засебним збиркама, које је срећно отпочео пок. Стева Максимовић а успешно продужио Г. Гојко Никешић, било је, као што је познато, од неоцењене кориси за правилну примену закона у пракси. Данас оно није само корисно, већ и неопходно потребно свима онима, који су позвани да законе у пракси примењују, јер у нашем позитивном законодавству још није пречишћен хаос, створен послератним уредбама, правилницима и т. п. којима је ово законодавство, махом прећутно, мењано и допуњавано. Због тога ће и ова најновија збирка, коју је Г. Ковачевић израдио веома пажљиво и стручно, задовољити једну велику потребу правничког света. ИМ сами неправници могу у њој наћи пуно корисних поука за своје приватне ствари. Цена јој је 1:20 динара (има 46 штампаних табака вел. осмине), а може се добити код писца.

2. Издавачка књижара „Време“.

Исус Христос у историји и вери од Д-р Артура Ц. Хедлама, епископа глостерског и професора теолошког факултета у Оксфорду, превео са енглеског Драгомир Марић, професор Богословије у Београду; стр. 196; цена 25 динара.

БЕЛЕШКЕ.

Претерана ревност. — Позивајући се на одредбе јеног старог закона из год. 1760 којим је забрањен не само сваки рад недељом, већ и сви састанци, весеља и забаве у држави Масачузен, два и сувише ревносна полисмена извршили су у вароши Ворехаму једно хапшење, које већ неколико дана служи

там. грађанству као предмет за подсмевање извршиоца истог,

Прошле недеље неки Френк Нивс, који станује у горе поменутој вароши, славио је крштење једног свог новорођенчета. Срећни родитељи са кумом и неколико рођака славили су ово крштење уз песму и свирку. Међутим око два сата после