Srpski tehnički list

не

ДИ

СТРАНА 90.

Г. Председник. Мишлења је да, би требало изабрати један ужи одбор, који би ову ствар проучио и поднео реферат редовномо скупу.

К. Јовановић. Ову ствар требало би оставити управном одбору да је он заједно са Н Стаменковићем п А. Алексићем, на, које се стални одбор такође обратио проштудира и њихово мишлење доставити сталном окружном одбору.

Г. Председник одустаје од свога предлога, И пита скуп, усваја ли мишлење К. Јовановића.

Скуп једногласно усвоји предлог Јовановића. Г. Милашиновић пита председника како је управни одбор ове године смео давати чланске карте свима члановима, кад је знао да постоји решење скупа, да се карте једанпут за свагда члановима издају.

Г. Председник. Управни одбор није добио никакав списак, из кога би се видело који су чланови добили чланске карте а који нису, па је за то држао да ће мањи грех бити ако чланови имају и по две карте него да пеки остане и без једие, а за ово је најбољи доказ да управни одбор није погрешио што је свима послао чланске карте и тај, што се један члан жали да и поред тога није добио чланску карту и због тога није могао доћи на скуп.

Г. Милашиновић. Бившем благајнику Вујићу дужност је била, да новом управном одбору преда списак чланова, којима су карто дате, па кад то није учинио, ја предлажем да скуп изјави негодовање за такав његов рад, " да то у

записник уђе.

Г. Председник. Слаже ли се скуп са предлогом г. Милашиновића им оће ли да ово у запис ник уђе.

Скуп усваја предлог г. Милашиновића.

Г. Милашиновић. Познато је члановима, да је г. Тесла на прошломе скупу изабрат за почасног члана инжињерског удружења. До данас њему није ништа написмено дато, да је почасни члан нашег удружења. Мислим да би управни одбор то требао да учини.

Скуп усваја мишљење, Милашиновића, да управни одбор писмено достави г. Н. Тесли, да

записник ГЛАВНОГ СКУПА ЧЛАНОВА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА.

БРОЈ 4.

је изабрат за почасног члана удружења орпских инжињера.

Г. Павлићввић моли скуп да му дозволи да изнесе неколико мисли. Напомиње да је у изравима, може бити, био доста оштар, али морао је тако: руководили су га јаки разлози. У осталом изнеће истину, а свака је истина, горка.

Г. Председник пита пристаје ли скуп да Павлићевић прочита свој састав. Скуп пристаје.

Г. Павлићевић. чита састав «Пеколико речи вишим _ старешинама". На завршетку моли да се ово заједно са записником штампа у техничком листу.

Г. Председник, пита скуппристаје ли да се састав г. Павлићевића, заједно са записником штампа у друштвеном органу.

Скуп пристаје да се штампа. (Види засебно штампано: «Неколико речи вишим старешинама»). Г. Председник. Г. Н. Манојловић држаће предавање о «Панамском каналу" молим скуп да га изволи саслушати,

Скуп је саслушао предавање г. Манојловића са највећим интересом, које је трајало више од једног сата, а проткано је било најинтересантнијим епизодама, које су претходиле склапању финансиске групе, која је требала канал да изврши. Изнесен је цео ток рада за време грађења, све тешкоће, које је предузеће имало да савлађује, па на послетку и узроке са којих је предузеђе морало пропасти.

Г. Председник. Пошто је дневни ред испрпљен, закључујем састанак са жељом, да се идуће године још у воћем броју видимо на окупу.

ПРЕДСЕДНИК

М. Марковић.

СЕКРЕТАРИ : Јов. Ковачевић. Јов. Банић.

М. Павлићевић,.

сва аб н————=—

Ки