Starmali

„ СТАРМАЛИ" БРОЈ 6. ЗА 1879. 45

Пр е В 0 ДИ, (Јтз пе зсК; огаге рег§а<; а<1 таге. Ео ее зна орати нека иде к Мари. Сари<; тог1иит. Мртвачки капут. Сепзео Саг<;а§епат еззе <1е1еп(1ат. Ја мислим Гена треба карте да дели.

Својства доброга вина, Када је неки отац попа саветовао сину да се окане вина, овај му одговори: „Ти отац мора да не знаш добро својство вина, иначе би га морао и сам пити, знаш да и свето писмо вели „винце веселит серце человјека" па мораш знати да добро црно вино даје добру крв, добра крв даје добро срце, добро срце увек чини добра дела, добра дела отварају рајска врата, а ти си сам рекао да за тим треба највећма да тежим — па сад реци да ли да га се оканем. ?" к. к.

К 0 К И Ц е, Ја имам права ући у новопазарски санџак, ал немам дужности ићи на новопазарски н а џ а к Мајстор Андраш. Неки Подреповић жели да буде изабран за посланика у Боци которској. Он се позива на своје чисто и неокаљано име.

Спрема се закон по коме _се од сад школе морају звати ишколе. Они мисле да наша деца не знају шта је то иш!

Неко је нањушкао да је Дунав у подземној свези са Рајном. Аха! сад ја тек знам од куда долазе Бизмарку тако либералне идеје!

(Н. Б.) Ја не знам зашто женске пуштају да уче права и медицину, а не пуштају их да уче и богословију. Јер ко би знао придиковати и читати горонадну молитву, него баш оне.

*) Горњу илустрацију доносимо по ческим „Нитопз1;1ске 1лз1;у". Овај лист препоручујемо нашој публици, нашим читаоницама, касинама и кафанама, где се одомаћио „Кикирики" и друге накараде , које нас за наше новце ћушкају и исмевају, Ур.

Преко зиме траје

се што од снега склопи: — пролекем се топи. *)