Svet

PROMENA HOLIVUDSKIH LJUBAVNICA I ZARUČNICA

Svi već znaju ko je dobio Oskara na posiednjoj dodeli ove vredne nagrade Amerićke akademije za film, a kome

TOM HF.NKS, 39 godina, na slici je sa suprugom, glumicora Ritom Vilson i statuom Oskara koji je dobio za najbolju mušku glavnu ulogu u fibnu "Forest Gamp". I prošle godine Tom Henks je dobio Oskara za glavnu mušku ulogu u filmu "Filadelfija". Film "Forest Gamp" dobio je šest Oskara: osim ovog za najbolju mušku glavnu ulogn, još i za najbofli film, režiju Roberta Zemekisa, najbolji scenario, montažu i specijalne vizuelne efekte.

Džesika Lang, 45 godina, u levoj ruci drži Oskara koji je dobila za najbolju žensku glavnu ulogu u filmu "Plavo nebo". I za nju je to drugi Oskar, prvi je dobila 1983. godine za najbolju žensku sporednu ulogu u Đlmu "Tutsi" u kome je igrala zajedno sa Dastin Hofmanom. Te iste godine bila je nominovana i za glavnu žensku ulogu u filmu "Frensis". Ove godine Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Dajana Vest za ulogu u filmu "Pucnji iznad Brodveja", film Vudi Alena.

DŽESIKA LANG sa supriigom, piscem i giumcem Sem Separdom, dok ulaze u salu "Shrine Auditorium" u Los Anđelesu, gde se održala svečanost dodele nagrada. Glavne nagrade dobili su: Martm Landau - sporedna muška idoga u filmn "Ed Vud"; najbolji strani film - "Varljivo sunce" Nikite Mibalkova; origuialni scenario - Kventni Tarantino i Rodžer Everi za film "Petparačke priče"; filmska muzika Hans Cimer za crtani film "Kralj lav"; pesma - Elton Džon za crtani fdm "Kralj lav".

DZEJMI LI KERTIS se « sećamo iz bioskopskih hitova "Rib zvana Vanda", "Istinite laži" "Moia devojka I i II". Neustrašiv zastitnica zakona u "Plavor čeliku", protagonistkinja prošlc godišnjeg pomenutog filmskog hit Istinite laži", kandidata z Oskara za najbolje specijaln efekte, ćerka Tom Kertisa i Dzene Li, nosila je jednostavnu, ali efeb tnu belu većernju hafiinu be rukava. Holivudski uvek budr tračeri zapazili su da se na o’ c godišnjoj svečanosti Džejmi II Kertis pojavila potpuno sama, d se samo zagonetno smeškaia | izbegavala preterane kontakte s kolegama glumcima i režiserinu. Priča se da je ovo još jedna o "aut" faza slavne glumice

SIGURM VTVER: "Elienov" smrtni neprijatelj pojavio se u haljini koja predstavlja interesantnti kombinatiju gornjeg, plisanog, dela protkanu štrasevima sa suknjom srebme boje, Da se ovako pojavila nasuprot "EBena", vemjemo da bi se ozloglašeno biće samo predalo. Inače, ova proslava bila je šezdesetsedma proslava dodele Oskara. Prvi glnmački par koji su dobib statuete Oskara bili su Emil Dženings i Dženet Geinor, 1929. godine.

LINDA KRISTIJAN: Dame u godinama uikako da se otresu perja. Sedamdesetjednogodišnja Linda pojavila se u komotnim pantalonama od crnog svilenog gabardena, vezenom sakou uz šal od perja koji su se nosili tridesetih godina. Glumica sa najviše Oskara je nezaboravna Ketrin Hepbern koja je pobedila 1934. godine ulogom u filmu "Jutarnja slava", zatim 1960. godine u Elrau "Pogodi ko dolazi na večeru", 1969. godine u fibnu "Zimski lav" i 1982. godine u filmu "Na zlatnom jezeru".

AMBRA ORFEI: Na veceri zvezda u Los Anđelesu bii i je prisutna i italijanska voditeljka i zabavljačka Ambi Orfei. Ambra je tako izgledala da je većina filmskih dit izbegavala da stane pored nje. Da li zbog činjenice što i pripada odabranom društvu, ili da se ne bi osramoti pored predivne Itabjanke - presndite sami. Glumac ko je dobio najviše Oskara bio je Valfer Brenan, poberhii 1937. godine ulogom u fibnu "Ambicija", 1939. godine fibnu "Kentaki", 1941. godine u filmu "Covek sa zi pada".

Svet 28.04.1995.

38