Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 4114

Главви Одбор, уважавајући оставу Стаиковићу, изабрао је за скупљача дуговане претплате Димитрија Пауновића члана, Надзорног Одбора, а за скупљача вересије за продате књиге изабрао је Милутина Радоњића. коме ће се од покупљене вересије дати награда 10%, рачунајући од 10. ов. мес.

7. Прочитано је и примљено к знању писмо Димитрија В. Марковића учитеља, редов. члана удружења, који изјављује да прелази у утемељаче.

8. По молби Игњата Огризовића учитеља, решено је:

Да чланови Главног Одбора пораде код појединих народних посланика, да се његова молба о уважавању година службе про.

веденим у српским покрајинама у Аустро-Угарског изнесе на решење :

9. Прочитано је писмо деловође окр. школ. одбора и списак основ. школа у подринском округу, које су унеле у буџет претплату на „Учитељ“ и „М. Србадију“, па је решено:

Да се свима овим школама шаљу „Учитељ“ и „Мала Србадија“ за 1910/11 годину.

10. Прочитана је примљена понуда Драгољуба Димитријевића учитеља, да меницом исплате г-ца Зорка Павловићева учит. члански улог и он свој прилог у 50 дин. за учитељ. дом.

1. По уобичајеној практици одобрено је благајнику да изда из благајне 30 дин. на име награде слагачима у штампаријама, где се штампају „Учитељ“ и „М. Орбадија“ и писмоношама.

12. Пошто се на овој седници није могао претресати спремљени пројекат закона о народним школама решено је да се 11. ов. мес. одржи седница на којој ће се искључиво говорити о · овом пројекту.

Овим је седница закључена, Секретар, Председник Гл. Одбора, „ћив. Јовановић. Урош Благојевић.

ХХПГ САСТАНАК Главног Одбора Учитељског Удружења, 15. јануара 1911. год.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Стевановић, Мих. Милошерић, Стеван У. Ђорђевић, Милева Антоновићева, Мих. Стано- | јевић, Ђ. Којић, Мих. Сретеновић, П. Ђурић, Стојадин Петровић и Жив. Јовановић. -

1. Прочитани су и примљени записници ХХ!и ХХИП седнице.

2. Добросав Митровић учитељ изјављује да је рад да постане члан утемељач Учитељ. Удружења сада кад удружење подиже свој дом, с тога моли да му се урачуна раније послатих 10 дин. те да сад пошље још 40 динара. -

Главни Одбор прима ову понуду.